Dine sår er veien til din heling

healing sår Apr 27, 2021

Dine sår er veien til din heling

Sårene våre har påvirket oss på ulike plan. Mange deler av oss er merket av disse.

Når vi våger å åpne opp for hva de har gjort med oss, kan de også få lov til å heles, til å gro. Sårene vil ikke bli borte, men de vil kunne tåle å bli tatt på, sett på, kjent på som om det vokser en skorpe på sårene. Som beskytter det fra å gjøre vondt hele tiden.

Dine sår er også der du kan finne ditt gull. 

Når vi skal begynne å se på sårene, er det så viktig å gjøre det varsomt, i et sakte tempo, med varme og kjærlighet til deg selv. For noen så er det viktig å gjøre dette sammen med en trygg person, for eksempel en terapeut. Andre kan snakke om det med en god venn. 

Sårene kan begynne å ses på og kjennes på når du kjenner deg klar for det. Ikke før. De har trengt beskyttelse, kanskje i årevis. Men en dag vil du kjenne at nå er du klar for forsiktig begynne å se på et av dem.

Hvordan kan du hjelpe deg selv ved angst, uro, utrygghet?

Denne uken snakket jeg med en nydelig kvinne. Hun opplever ofte angst, og kan våkne midt på natten av angstanfall.

Mens vi sitter og snakker om angst, opplever hun å kjenne den komme. Hun kjenner det knytter seg i brystet og i halsen. Dette er skremmende å oppleve. Jeg spør om hun vil legge en hånd på kroppen der hun kjenner det strammer seg. Hun vil det, og legger en hånd på halsen og en annen på brystet.

Jeg spør også om hun vil fokusere på føttene sine. Hvordan kjennes føttene dine ut? Er de varme eller kalde spør jeg henne. De er numne svarer hun. Men etter kun en liten stund kan hun kjenne dem, kjenne at det prikker i dem. Kontakten er opprettet. 

Alt dette tar kun noen sekunder. Kvinnen opplevde umiddelbart en indre ro, og kontakt med seg selv igjen. Angsten forsvant, hun fikk kontroll.

Det er vanlig å gå opp i hodet når angsten kommer. Tankene tar over, kontakt med kroppen blir ofte koblet ut.

Ved enkle måter som å legge en hånd på brystet eller der det strammer, og å fokusere på føttene, kan det være en måte å roe seg selv ned på. 

Hva gjør du når uroen kommer, og du blir redd? Har du noen "verktøy" du bruker og som hjelper deg?

Svar gjerne på denne e-posten hvis du vil dele med meg.

FB-gruppen "Fred i sinnet - fred i hjertet"

Jeg inviterer deg som ønsker det inn i en ny FB-gruppe jeg akkurat har opprettet. Den heter «Fred i sinnet – fred i hjertet». Det er en gruppe for deg som har opplevd seksuelle overgrep. Et sted som skal være trygt. Et sted der jeg vil dele med deg av mine erfaringer, tips, litt undervisning, inspirasjon som jeg håper du kan ha glede og nytte av i ditt liv. Det vil være en levende gruppe der det jevnlig vil komme informasjon. Du får mulighet til å stille spørsmål, og selv være så aktiv som du vil.

Vil du være med? Trykk her. Hjertelig velkommen!

 

 Podkast-episode med Tine

I podkasten "Fantastisk hälsa", ble jeg invitert til å snakke om

  • Rosenmetoden
  • Psykoterapi
  • Kvinner som har opplevd seksuelle overgrep
  • Eteriske oljer
  • Bevissthet - Alt begynner med å bli bevisst.

Har du lyst til å høre på? Følg denne lenken.

Så sender jeg deg alt godt for din dag.

 

Tine

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.